Project ongeplande zorg in Haaglanden e.o. gestart

Project ongeplande zorg in Haaglanden e.o. gestart

Waizers voert per 1 november 2020 een gezamenlijke opdracht van Florence en HWW uit. Het betreft de organisatie en implementatie van de ongeplande zorg in Haaglanden e.o.. Beide organisaties willen gezamenlijk deze systeemfunctie vorm te geven. Het betreft het gehele proces en betreft zowel de binnenkomende meldingen via de persoon alarmering in de meldkamers als de zorgopvolging 24/7. Ook andere zorg organisaties kunnen zich hierbij op termijn aansluiten, zodat het echt een regionale oplossing wordt.

project ongeplande zorg Haaglanden krijgt concreet vorm

Zorgaanbieders Florence en HWW zorg slaan de handen ineen voor het gezamenlijk verzorgen van de ongeplande acute zorg in de avond, nacht en het weekend. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om een oudere die ’s nachts uit bed valt en de personenalarmering inschakelt.

Ellen Maat, bestuurder van Florence: “Deze samenwerking sluit aan bij het landelijk beleid om de acute keten beter te organiseren. Onze cliënten worden steeds ouder, blijven langer zelfstandig wonen, maar hebben ook steeds zwaardere zorg nodig. Dan moet je samen naar creatieve oplossingen zoeken.”

Jack Thiadens, bestuurder a.i. bij HWW zorg: “De dienstverlening voor acute zorg vraagt veel van onze beide organisaties. Door het gezamenlijk te regelen kan het efficiënter. Daarnaast kunnen we beter inspelen op de behoefte van onze cliënten en de kwaliteit van onze dienstverlening verbeteren.”

Geen reactie's

Geef een reactie