Kennisbank

Zorgcentrale uitbesteden

Een van de grootste uitdagingen van zorginstellingen die acute zorg bieden, is het managen van de zorgcentrale. Voor steeds meer organisaties is het daarom de perfecte oplossing om de zorgcentrale uit te besteden. Het is belangrijk om een goede keuze te maken voor een zorgcentrale die precies biedt wat u en uw patiënten nodig heeft. Waizers heeft de juiste specialisten in huis die u graag helpen bij het kiezen van de juiste zorgcentrale en het inrichten van de samenwerking daarmee.

De keuze voor een zorgcentrale maken

Wanneer u er als zorgorganisatie voor kiest om de zorgcentrale uit te besteden, is het belangrijk dat er een goede keuze wordt gemaakt. Een zorgcentrale moet uw organisatie volledig ondersteunen op het gebied van zorg op afstand. Het is belangrijk om op de volgende zaken te letten: 

  • Heeft de zorgcentrale een onafhankelijke positie?
  • Biedt de zorgcentrale een integrale oplossing van diensten?
  • Biedt de zorgcentrale maatwerkoplossingen? 
  • Past de zorgcentrale professionele protocollen toe? 
Neem contact met ons op

Personenalarmering en meer

Een van de meest belangrijke taken van de zorgcentrale is natuurlijk de personenalarmering. Patiënten kunnen met een druk op de knop zorg oproepen. Er wordt dan een alarmsignaal naar de zorgcentrale gestuurd, die meteen medewerkers aanstuurt om direct naar de patiënt toe te gaan. Goede samenwerking en maatwerk zijn hierin natuurlijk erg belangrijk. Daarnaast zijn zorgcentrales er ook voor toezicht op medicijngebruik, bijvoorbeeld met behulp van camera’s. 

Advies voor het uitbesteden van de zorgcentrale

Wilt u de zorgcentrale graag uitbesteden, dan is het dus belangrijk dat hierin de juiste keuze wordt gemaakt. Waizers staat u hierin graag bij en adviseert uw organisatie, zodat u kunt samenwerken met de juiste zorgcentrale voor uw organisatie. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.